Sähköauton lataus

Pysäköintialueella on neljä sähköauton latauspistettä, joissa sähköauton ja hybridin lataaminen on vaivatonta, kun itse asioit Lyhty Viitasaaressa tai muissa keskustan palveluissa. Lyhty Viitasaareen pääset helposti Nelostieltä, katso sijainti ja lue lyhyet ohjeet saapumiseen.

Lataus on maksullista, 0,25e / kWh. Maksu mobiililaitteella eParking-sovelluksella. Sovellukseen saldon lataaminen tapahtuu viiden euron erissä, mutta latausveloitus tehdään toteutuneen latauksen mukaan. Sovelluksessa on suositeltavaa pitää tarpeeksi saldoa, jotta lataus ei keskeydy saldon loppumisen takia. Tätä prepaid-tyyppistä saldoa käytetään kaikissa eParking-kohteissa, ei pelkästään Lyhty Viitasaaressa.

Latauspisteden operaattori on Alva-yhtiöt. Kahdessa tolpassa on yhteensä neljä type 2 -pistorasiaa sekä neljä schuko-pistorasiaa (ns. normaali pistorasia). Yhdestä type 2 -latauspisteestä enimmäisteho on 22 kilowattia, mutta latauspisteen tehoa säädetään kiinteistön muun sähkönkäytön perusteella sähköliittymän rajoituksen vuoksi. Latauspisteet ovat käytettävissä ympäri vuorokauden.

Lyhty Viitasaaren latauspisteen käyttö on täyssähköautojen ja ladattavien hybridien käyttäjille tuttua muista kohteista. Lataus käynnistetään eParking-sovelluksesta, kohteen voi etsiä joko sovelluksen omalla karttatoiminnolla tai latauspiteessä olevan QR-koodin perusteella.

Latauspisteet ovat esillä ainakin Plugshare– ja Latauskartta-palveluissa, joissa on myös muiden Viitasaaren latauspisteiden tietoja.

Sähköauton latauspisteen laite Lyhty Viitasaaren pihassa